محرومیت تنها دارایی رمشکی ها
محرومیت تنها دارایی رمشکی ها
جنوب کرمان از دیرباز یکی از محرومترین نقاط کشور به حساب می آید و این محرومیت تاریخی سال هاست که مردم این منطقه را آزار می دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران)ایسنا(،
منطقه کویر، بخش چاه دادخدا شهرستان قلعه گنج یکی از همین نقاط محروم کشور است که علی رغم تلاش های نظام مقدس اسلامی، مردم آن هنوز با محرومیت دست و پنجه نرم می کنند.
دهستان ۱۳ هزار نفری رمشک از توابع بخش چاه دادخدا را می توان با قدرت از محرو مترین نقاط کشور اعلام کرد، زیرا وضعیت موجود خود گواه این موضوع است و الحق که گرد و غبارفقر بر چهره مردمان این دیار سنگینی می کند.
فقر و محرومیت در حالی در دهستان رمشک حاکم است که متاسفانه شماری از مردم این منطقه به هر دلیلی فاقد شناسنامه هستند و امید می رود تا متولیان امر در این باره چاره ای اندیشیده تا خدایی ناکرده حقی از این مردم ضایع نشود.
در این منطقه بسیار به چشم می آید و به نظر می رسد که مردمان این منطقه علاوه بر کپرنشینی مشکلات عدیده ای دارند که رفع این محرومیت مدیریت جهادی مسوولان نظام اسلامی را می طلبد.
نبود ابتدایی ترین امکانات بهداشتی و درمانی در روستاهای دور دست دهستان رمشک که بعضا فاصله ۱۸۰ کیلومتری تا مرکز قلعه گنج را دارند، از دیگر معضلات موجود در این منطقه محروم و مظلوم است .
از آنجا که این دهستان در مسیر یک رودخانه فصلی قرار دارد و مواقع بارندگی ارتباط این دهستان را با مرکز شهر بعضا به مدت ۵تا ۶ روز قطع می کند، احداث پل بر روی رودخانه رمشک از وعده هایی است که سال ها به مردم داده شده است، ولی متاسفانه علی رغم مشکلات موجود تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.
حال تصور کنید دهستان ۱۳ هزار نفری رمشک که فاصله بعضی از روستاها با شهرستان قلعه گنج بیش از ۱۸۰ کیلومتر است از نبود اورژانس جهت رسیدگی به وضعیت بیماران محروم است و این یکی از ضروری ترین امکاناتی است که در این منطقه نیاز است.
“ایوب فلاحی”، فرماندار قلعه گنج در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری ایسنا ضمن تائید مطالب فوق اظهار کرد:
در این شهرستان خدمات زیادی در نظام اسلامی صورت گرفته است، ولی عمق محرومیت بسیار زیاد است و تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر عدم احداث پل بر روی رودخانه رمشک گفت:
در حال حاضر احداث جاده رمشک – فنوچ- کتیچ، در دست اقدام است که مراحل پایانی آن است و بعد از آن اولویت اول ما احداث پل بر روی رودخانه رمشک است که اعتبا ر زیادی می خواهد.
فرماندار قلعه گنج در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه تعداد زیادی از دانش آموزان به دلیل کمبود فضای آموزشی ثبت نام نمی شوند یا ترک تحصیل می کند، افزود:
در شهرستان ما مشکلات آموزشی زیادی داریم، علی رغم اینکه تعداد ۱۷ مدرسه طی این سالها احداث شده است، ولی هنوز با کمبود فضای آموزشی مواجه هستیم، ولی اینکه دانش آموزان بخاطر کمبود فضا ثبت نام نمی شوند، قابل قبول نیست و نیاز به بررسی و پیگیری دارد.
“خسرو اباذر”، رئیس آموزش و پرورش شهرستان قلعه گنج در خصوص مشکلات آموزشی، ترک تحصیل دانش آموزان و عدم ثبت نام دانش آموزان در مدارس روستاهای شهرستان به خصوص دهستان رمشک گفت:
با کمبود شدید امکانات از قبیل میز و صندلی در مدارس مواجه هستیم و بسیاری از کلاس ها به صورت مختلط برگزار می شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا دانش آموزان در مقاطع دبیرستان و پیش دانشگاهی ترک تحصیل می کنند، تصریح کرد:
یک دلیل آن نبود رشته های تحصیلی در شهرستان است که متاسفانه مشکل ساز شده است.
در سال ۹۳ قرار شده با همکاری بنیاد برکت مدرسه شبانه روزی در مرکز دهستان رمشک احداث شود.
از دیگر مشکلات مرکز دهستان رمشک فاضلابی است که در کوچه های این منطقه سرازیر شده است که مردم به دلیل کوهستانی بودن این مناطق و نبود هزینه قادر به حفر چاه نیستند و متولیان امر باید در این خصوص چاره ای بیندیشند، زیرا مردمان مرکز دهستان رمشک در معرض شدید بیماری های روده ای، انگل و بیماری های واگیردار هستند.
دکتر “هنگامه واعظی”، سرپرست مرکز خدمات درمانی رمشک در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در خصوص مشکلات درمانی این منطقه نیز گفت:
نبود آزمایشگاه، نبود زایشگاه، کمبود شدید پزشک وماما با توجه به وسعت منطقه ازجمله مشکلات حاد رمشک است که در بعضی مواقع در خصوص رسیدگی به بیماران با بحران مواجه می شویم.
واعظی تصریح کرد:
بیماری های تب مالت، سالک، بیماری های انگلی و سایر بیماری های مشترک بین انسان و دام در این منطقه بسیار شدید است و خطر بزرگی مردم را تهدید می کند .
وی اضافه کرد:
متاسفانه بر اثر بیماری های واگیردار مانند اسهال شدید در منطقه شاهد مرگ کودکان هستیم و این بسیار آزار دهنده است.
واعظی تصریح کرد: بیماری سل در رمشک بیداد می کند و اکثر کودکان زیر پنج سال در خطر هستند.
سرپرست مرکز بهداشتی درمانی رمشک افزود: به دلیل فقر، گرسنگی و نبود تغذیه مناسب، سوء تغذیه در دهستان رمشک بسیار آزار دهنده است که باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.
وی با اشاره به این موضوع که در ماه ۲۰ تا ۳۰ زایمان در مرکز بهداشتی درمانی رمشک صورت می گیرد، گفت:
متاسفانه زایشگاه استاندارد نداریم و از طرفی نبود آزمایشگاه و کمبود ماما به شدت ما را با بحران مواجه کرده است و باید راه حل جدی برای آن در نظر گرفته شود. واعظی تصریح کرد:
ما سوگند خورده ایم که برای نجات بیماران تمام تلاش خود را بکار گیریم، ولی وقتی نمی توانیم کاری انجام دهیم چه باید کرد؟ وقتی اطفال به دلیل بیماری های شدید واگیردار از دنیا می روند، چه کار می توانیم انجام دهیم؟
سرپرست مرکز بهداشتی درمانی رمشک با اشاره به وسعت منطقه و پراکندگی روستاها و فاصله زیاد تا مرکز شهرستان قلعه گنج، نبود اورژانس ۱۱۵ را از مشکلات حاد دیگر منطقه رمشک اعلام کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی باید در این خصوص اقدامی صورت دهد، زیرا فاصله موجود تا مرکز شهرستان و نبود اورژانس موجب مرگ بیماران اورژانسی می شود.
مردم محروم رمشک
وی از دیگر مشکلات حوزه بهداشت و درمان را پوشش ندادن بیمه خدمات درمانی در بعضی از بیماری ها مانند زایمان اعلام کرد و افزود:
این موضوع برای مردم دردسر ساز شده و باید برای آن فکری برداشت.
دکتر “محمدرضا محمدی ساردو”، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جنوب کرمان نیز در این خصوص به خبرنگار ایسنا، گفت:
وی در خصوص راه اندازی اورژانس ۱۱۵ در دهستان رمشک تصریح کرد: این منطقه را در اولویت قرار خواهیم داد، در آینده ای نزدیک به این مشکل خاتمه خواهیم داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جنوب کرمان در خصوص کمبود شدید پزشک در این منطقه اظهار کرد:
متاسفانه این مشکل وجود دارد و خیلی از مراکز بهداشتی و درمانی ما فاقد بهورز و پزشک هستند و متاسفانه وزارت بهداشت در خصوص جذب نیروی متخصص در جنوب استان ما را با سایر استان ها در یک وضعیت قرار داده و اختیاری در جهت جذب نیرو نداریم، ولی با تمام توان سعی می کنیم از نیروهای بومی منطقه و پزشکانی که تمایل داشته باشند، در مناطق محروم جنوب استان مانند رمشک خدمت کنند، استفاده می کنیم.
محمدی با اشاره به فقر و محرومیت منطقه رمشک در تمام بخش ها اظهار کرد:
وی در خصوص بیماری های واگیردار و مرگ کودکان در منطقه اظهار کرد:
وی وجود فاضلاب رها شده در کوچه های مرکز دهستان رمشک را بسیار تاسف انگیز اعلام کرد و گفت:
ما بخشی از این موضوع را می توانیم حل کنیم و باید فرمانداری، بخشداری ودهیاری منطقه با همکاریهای بین بخشی با دانشگاه علوم پزشکی این معضل را رفع کنند و آمادگی داریم وظیفه خود را در این بخش انجام دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جنوب کرمان ضمن تائید نبود امکانات آزمایشگاهی در دهستان رمشک و سایر نقاط محروم جنوب استان افزود:
با توجه به جمعیت زیاد و وجود مراجعان هفته ای یک بار تیمی را جهت این گونه آزمایشگاه ها اعزام و در اولین فرصت ممکن نسبت به تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه در دهستان رمشک اقدام می کنیم.
محمدی افزود:
همچنین ساختمان جدید مرکز بهداشتی درمانی رمشک که پیمانکار آن بسیج سازندگی بوده اکنون مراحل تکمیل آن رها شده و با تعیین تکلیف آن خود دانشگاه علوم پزشکی مراحل پایانی آن را انجام خواهد داد.
به گزارش ایسنا، با توجه به اظهارات مسوولان امید می رود تا مشکلات این منطقه رفع شود و باید گفت که در این مناطق فقر و محرومیت آزار دهنده است و در بسیاری از روستاهای دهستان رمشک مردم برای تامین حتی نان با مشکل جدی مواجه هستند.
اسماعیل دانش آموز سال دوم دبیرستان این منطقه به خبرنگار ایسنا گفت:
ما بیشتر از این قادر به ادامه تحصیل نیستیم چون پیش دانشگاهی نداریم و باید ترک تحصیل کنیم.
مردم محروم رمشک
گل بانو یکی از دختران رمشکی نیز گفت:
گناه ما چیست که به دلیل نبود مدرسه از تحصیل بازمانده ایم و برادرم هم امسال می خواست ثبت نام کند که گفتند در مدرسه جا نداریم و او مدرسه نرفت.
محمود نوجوان رمشکی هم گفت :
ما نه مدرسه داریم، نه زمین ورزش، نه پارک و …
با همه مظلومیتها علی رغم اینکه مردم اینجا عید و سفره هفت سین ندارند و عید برایشان معنا ندارد اما مشاهده می شود در ایام عزای حضرت فاطمه )س(حتی پارچه مشکی را به روی کپرشان نصب کرده اند و احترام خاصی به ائمه اطهار دارند.
به گزارش ایسنا، دهستان رمشک با دارا بودن ۲۷ روستا و آبادی و جمعیت بالغ بر ۱۳ هزار نفر از توابع بخش چاه دادخدا در فاصله ۱۵۰ کیلومتری شهرستان قلعه گنج در جنوب استان کرمان قرار دارد که فاصله این منطقه با مرکز استان بیش از۰۰ ۷ کیلومتر می باشد و دلیل اصلی محرومیت جنوب کرمان مسافت طولانی تا مرکز استان می باشد.
گزارش از:
مردم محروم رمشک
نظرات شما عزیزان: